In memoriam Pr. Prof. Dr. Adrian Gabor

 
Cu multă durere, Redacția Revistei Studii Teologice anunță trecerea la cele veșnice a Preotului Profesor univ. dr. Adrian Gabor (n. 5 ian. 1960-†2 iun. 2017), slujitor la parohia Sfântul Nicolae – Buzești din București și cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul.

Absolvent al Seminarului Teologic Chesarie Episcopul din Buzău (1982), licențiat al Facultății de Teologie din București (iun. 1987), doctor al Universității de Științe Umaniste Marc Bloch din Strasbourg (3 iul. 1996, calificativul: Très honorable avec félicitations du jury, cel mai meritoriu în sistemul academic francez), din 1991 teologul Adrian Gabor a fost cadru didactic al Facultății de Teologie din București, parcurgând toate treptele până la aceea de profesor universitar (1 oct. 2005) și îndrumător de doctorat (oct. 2010). A fost hirotonit diacon la 30 ianuarie 2003 și preot la data de 16 februarie 2003, fiind numit slujitor la parohia Sfântul Nicolae – Buzeşti din București.
Opera științifică a Părintelui Profesor Adrian Gabor este vastă și consistentă; ea cuprinde monografii și studii, cronici, articole, reportaje și recenzii.

 

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Prof. dr. Adrian Constantin Marinescu
Lect. dr. Ionuț-Alexandru Tudorie
Preot Lect. dr. Alexandru Mihăilă
Lect. dr. Constantin Georgescu
Asist. dr. Sebastian Nazâru
Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea.