Rubrici

Rubricile revistei:

1. Prolog. Privește un cuvânt al Redacţiei care deschide fiecare număr al Revistei, făcând o prezentare a conţinutului numărului respectiv, dar și un comentariu al uneia sau mai multor teme dezbătute în cadrul acestuia.

2. Studii. Este cea mai importantă rubrică a Revistei. În ea sunt publicate, inclusiv în limbă străină (englezăfrancezăgermană) studii originale, inedite, redactate în special de către teologii ortodocși.

3. Din Sfinţii Părinţi ai Bisericii. Cuprinde o traducere din Părinţii Bisericii, un text însoţit de introducerenote şi comentarii și care, de regulă, nu a mai fost tradus în limba română.

4. Eveniment teologic. Include materiale de prezentare a unor mari evenimente teologice, care privesc în primul rând învățământul teologic dar și viața Bisericii în general, dialogul ecumenic sau cel la nivel ortodox. Este destinată nu doar informării, ci și transmiterii și punerii la dispoziție a actelor oficiale emise în cadrul acestor evenimente.

5. Recenzii. Revista promovează prin această rubrică receptarea critică a lucrărilor, în special de teologie ortodoxă, apărute în țară și în străinătate. Totodată, prin intermediul acestei secțiuni este susținută în mod special afirmarea tinerilor teologi.

6. Publicitate. Cu prilejul fiecărei apariții, Revista promovează anumite lucrări de teologie ortodoxă apărute în țară sau străinătate. Rubrica este legată și de anumite sponsorizări sau donații de carte operate către Revistă.

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea.