Search

Revista Studii Teologice

REVISTA FACULTĂŢILOR DE TEOLOGIE DIN PATRIARHIA ROMÂNĂJA slide show
 

Procedura nr. 1

- Parcursul unui studiu/articol de la redactare până la tipărire


1.     Studiul/articolul este redactat conform normelor de editare și citare ale Revistei, afişate electronic în pagina: http://www.studiiteologice.editurapatriarhiei.ro/conditii.php.

2.     Articolul, în „format standard”, este trimis în variantă electronică către Secretarul de redacţie ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ).

3.     Secretarul de redacție printează materialul, stabilește un număr de înregistrare, pe care îl trece în lista cu numerele de înregistrare materiale primite la Redacție și în fișa studiului/articolului, pe care o printează și o atașează materialului printat.

4.     Secretarul de redacție confirmă autorului, prin e-mail, în cel mult 7 zile, primirea materialului.

5.     Secretarul de redacţie supune studiul/articolul sistemului de recenzare (peer-review) (vezi procedura 3).

6.     Secretarul de redacţie transmite, în format electronic, după ce autorul studiului/articolului a operat modificările și ameliorările propuse de recenzori, studiul/articolul în forma finală către Corectorul 1 pentru inițierea procedurii de corectură premergătoare intrării în tipar a fiecărui număr de Revistă în parte (vezi procedura 4).

7.     Tehnoredactorul, după introducerea corecturii finale (corectura 2 + 3) și punerea materialelor în „format de revistă” și tehnoredactarea acesteia, transformă textul electronic al respectivului număr de revistă din format WORD în format PDF şi întocmeşte coperta în format electronic.

8.     Tehnoredactorul transmite textul în format PDF şi coperta în format electronic ale numărului respectiv către Redactorul coordonator.

9.     Redactorul coordonator transmite textul în format PDF și coperta în format electronic ale numărului respectiv către Secretarul general de editură al Editurii Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă al Patriarhiei Române, odată cu bunul de tipar necesar (vezi procedura nr. 6).

10.   Secretarul general de editură al Editurii Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă al Patriarhiei Române transmite către Tipografie documentul PDF și coperta în format electronic a numărului respectiv (vezi procedura nr. 6).

11.  Tipografia tipăreşte numărul de revistă respectiv.

12.  Biroul Expediție al Tipografiei Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă operează, prin colet poștal, expedierea Revistei (vezi procedura nr. 7).

13.  Tehnoredactorul postează pe site-ul oficial al Revistei (studiiteologice.ro) cuprinsul numărului respectiv cu rezumatele în română și engleză și recenziile de rigoare (în format pdf).

14.  Tehnoredactorul transmite, prin eMail, fiecărui autor care are material(e) publicat(e) în numărul de revistă respectiv formatul final electronic (PDF) al materialului fiecăruia, în forma în care a fost tipărit.

15.  Tehnoredactorul transmite, prin eMail, bazelor electronice internaționale de date cu care Redacția are contract de colaborare formatul electronic final (PDF) al numărului respectiv, potrivit cerințelor prevăzute pentru fiecare contract în parte.

16.  Tehnoredactorul depune în arhiva electronică a Revistei „Studii Teologice” toate documentele electronice care privesc numărul gata tipărit.